Watersportvereniging Drachten-Veenhoop

Cursussen

In het seizoen 2021/2022 organiseren wij onderstaande cursussen. Je kunt zich alvast voor de cursus inschrijven, aan het inschrijven zijn geen kosten verbonden. Pas bij voldoende aanmeldingen krijgt u bericht dat de cursus doorgaat. Dan worden ook pas kosten van je rekening afgeschreven. Ook bij te veel inschrijvingen krijg je bericht of je wel/niet kan deelnemen aan de cursus. Hierbij geldt het criterium: wie het eerst inschrijft, is als eerste aan de beurt. Ben je nog geen lid zijn van onze vereniging? En wil je gebruik maken van de aangeboden korting? Meld je dan aan als lid.

Cursus vaarbewijs 1 
In vijf bijeenkomsten leer je alles wat je moet weten om het examen te kunnen halen. Naast de voorrangsregels, borden en tekens langs het water gaat het ook over veiligheid en de techniek aan boord. In de vijfde bijeenkomst bieden we de gelegenheid om te oefenen voor het examen. 

De lessen VB1 vinden plaats op de volgende maandagavonden van 19.30 tot 21.30 uur.
In 5 lessen gaan we door de hele stof van VB1
Les 1.     25 oktober
Les 2.      8 november
Les 3     15 november
Les 4       6 december
Les 5      20 december
 

De kosten voor leden van WSV Drachten-Veenhoop zijn € 75,-. Voor niet-leden is die € 100,- Dit is inclusief het cursusboek en koffie en thee. Zonder cursusboek bedraagt het cursusbedrag € 20,- minder. Het maximale aan cursisten is vijftien. 

De docenten zijn Jan Kampherbeek en Dick van der Molen. Meer informatie: 0512-540887 of jan AT wsvdrachtenveenhoop DOT nl

Opgeven kan via het inschrijfformulier, zie hieronder
 

Cursus Vaarbewijs 2
In vijf bijeenkomsten leer je alles wat je moet weten om het examen VB2 te kunnen halen. VB2 is de aanvulling op VB1 en gaat over de noodzakelijke kennis voor het varen op grote wateren met stroom, zoals het IJsselmeer en de Waddenzee. 

De data voor de lessen VB2 moeten niog gepland worden maar zullen in het gegin van 2022 gehouden worden. De bijeenkomsten vinden plaats op maandagavonden van 19.30 tot 21.30 uur.
                                                                      
De kosten voor leden van WSV Drachten-Veenhoop bedragen € 75,-. Voor niet-leden is dit € 100,- Dit bedrag is inclusief het cursusboek en koffie en thee. Zonder cursusboek bedraagt het cursusbedrag € 
20 minder. Het maximale aan cursisten is vijftien. De docenten zijn Jan Kampherbeek en Dick van der Molen. Meer informatie: 0512-540887 of jan AT wsvdrachtenveenhoop DOT nl

Opgeven kan via het inschrijfformulier, data en inschrijfformulier volgen nog.

 

Module Kustnavigatie
Aansluitend aan de cursus Vaarbewijs 2 komt er een extra moduele Theoretische kustnavifgatie.

In drie bijeenkomsten leer je meer over het varen langs de kust. Zo behandelen we de kennis die nodig is voor een oversteek naar Engeland. De module kustnavigatie is een aanvulling op VB2.

De lessen Kustnavigatie worden op maandagavonden van 19.30 tot 21.30 uur gehouden. De data moeten nog gepland worden
Les 1                     
Les 2                    
Les 3                   
De kosten voor leden van WSV Drachten-Veenhoop zijn € 60,-. Voor niet-leden is dit € 80,-Dit is inclusief het cursusboek en koffie en thee. Zonder cursusboek bedraagt het cursusbedrag € 20,- minder. Het maximale aan cursisten is vijftien. De docenten zijn Jan Kampherbeek en Dick van der Molen. Meer informatie: 0512-540887

Opgeven kan via het inschrijfformulier, data en inschrijfformulier volgen nog. 


Kijk in de Kalender » voor onze activiteiten!#development
16.8
941
27
54.80.249.22