Jeugdzeilen - De wind in de zeilen!

Niets leukers dan jezelf over het water voortbewegen, met alleen maar de kracht van de wind. Al heel wat jaren gaan we op vrijdagavond met kinderen van leden van WSV Drachten-Veenhoop en vrijwilligers het water op. Op een recreatieve manier zijn we bezig met wind, water en zeilen. Voor kinderen een ideale manier om kennis te maken met het zeilen. Maar ook vooral om er veel plezier aan te beleven.

Hoe gaat het in zijn werk?

• Kinderen vanaf 8 jaar zijn bij ons welkom om mee te zeilen in een Optimist.
  • Het eerste jaar kunnen ze gebruik maken van een Optimist van de vereniging.
  • Vanaf het tweede jaar moeten de kinderen zelf in het bezit zijn van een optimist.
  • Als ze naar de middelbare school gaan, kunnen ze over naar een jeugdboot, bijvoorbeeld een Splash of een Laser.

April tot en met september

Van april tot en met september zeilen we ongeveer 13 vrijdagavonden. Daarnaast organiseren we nog een aantal andere activiteiten. Zo organiseren we voor de zomervakantie een ‘Elfstedentocht’. De kinderen zeilen rond de Smalle Ee waar ze ‘steden’ aandoen en waar ze opdrachten moeten doen. Na de zomervakantie organiseren we voor de jeugdleden die in Optimisten varen een speurtocht in motorboten. Met de jeugdzeilers gaan we een keer Skûtsjesilen. Aan het eind van het seizoen houden we nog zeilwedstrijden in verschillende groepen. Er is een jeugdcommissie die alles rondom het jeugdzeilen coördineert. Vanuit het bestuur is Jan Kampherbeek de contactpersoon voor het jeugdzeilen.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met jeugdzeilen AT wsvdrachtenveenhoop DOT nl of je kunt bellen met Jan of Simone Kampherbeek, tel: 0512-540887.

Of bekijk onderstaand filmpje hoe de jeugd vanuit het clubhuis zeilt in Splash en Laser.

Wanneer in 2021

Het jeugdzeilen vindt plaats op de donderdagavonden ( Jeugdzeilers ) en de vrijdagavonden ( Optimistenzeilers ) in april tot en met september. Om 18.00 uur beginnen we met het optuigen van de boten, en varen dan rond 18.30 uur weg. Tussen 20.30 en 21.00 uur zijn we weer terug bij het clubhuis. De planning ziet er als volgt uit:

• Opruimen, schoonmaken en klaarzetten: 14 april, 18.30 uur
  • Introductieavond optimisten beginners: 9 april, 18.00 uur
  • Zeilen: 15/16, 22/23 en 29/30 april, 20/ 21 en 27/28 mei, 3/4, 10/11, 17/18 en 24/25 juni, 1/2 juli, 26/27 augustus, 2/3 en 9/10 september
  • Elfstedentocht: 27 juni
  • Nachtspeurtocht: 17 september
  • Skûtsjesilen: Datum wordt nog bekend gemaakt
  • Slotwedstrijden: 19 september

Jeugdcommissie

Alex Brouwer, Dagomar Deelstra, Erik Gommers, Jilt Jaarsma, Joost
Coolegem, Jan Kampherbeek, Martijn van Roon, Remko van der
Meer, Seerd Tuinstra, Dietske Geerdes, WesselTangenberg, Robert Hol, Wout Kampherbeek, Wouter de Jong, Wytse Dijkstra en Simone Kampherbeek.

Onze instructeurs

Erik Gommers

Simone Kampherbeek

Jan Kampherbeek

Kosten

Om deel te nemen aan het jeugdzeilen moet een van de ouders lid zijn van de vereniging. Kosten lidmaatschap: € 47,50 per jaar (2021). Daarnaast is er een bijdrage per jeugdzeiler € 50,- per seizoen.

Stallen eigen boot

Wil je in het eerste jaar gebruik maken van een Optimist van de vereniging dan bedragen de kosten hiervoor € 25,-. Je eigen Optimist kun je bij onze vereniging stallen tegen een vergoeding van € 20,-. De jeugdboten Splash en Laser kunnen op een eigen trailer eveneens gestald worden bij de vereniging, dit tegen een vergoeding van € 50,- per jaar. De berging en het buitenterrein zijn beveilgd met camera's, stalling blijft echter op eigen risico.

Jeugdwedstrijden Combi-Noord

Combi-Noord is een organisatie die voor de noordelijke provincies wedstrijden voor de jeugd organiseert. Vanuit onze vereniging doen altijd wel een aantal kinderen mee met deze leuke wedstrijden. Meer weten: www.jeugdwedstrijdzeilen.nl