Zeilen voor volwassenen

Altijd al willen zeilen?

Dan bieden we je een mooie kennismaking! Op de woensdagavonden (vanaf 18.30 uur) en de zaterdagochtenden (vanaf 9.30 uur)  bieden we zeillessen aan voor onze leden, in de Polyvalken van onze vereniging. Met een valkinstructeur en drie deelnemers ga je het water op en leer je de beginselen van het zeilen.

De lessen worden gegeven DOOR leden, VOOR leden. Veel van onze valkinstructeurs hebben geen diploma's om les te geven, maar kunnen wél goed zeilen en vinden het leuk om kennis door te geven. De lessen zijn dan ook voor zowel de instructeurs als ook voor de deelnemers laagdrempelig.

De zaterdagochtend reserveren we voor échte beginners. Op de woensdagavonden is iedereen welkom voor les op verschillende niveau's.

Je kan je inschrijven PER les. Een les duurt ongeveer 3 uur. De kosten hiervan zijn € 20,-

Dit seizoen ( 2022 ) starten we met het aanbieden van thema-workshops. Per thema kun je je inschrijven. Deze thema-workshops worden op de donderdagavond aangeboden. De workshops starten om 19.00 uur. De kosten per workshop: € 20,-.  Aanmelden kan tot 48 uur voor aanvang van de workshop via de mail valkzeilen AT wsvdrachtenveenhoop DOT nl

De coördinator voor het valkzeilen voor volwassenen en voor de workshops Is Sigrid van Zoelen-Bax. Voor meer informatie is zij bereikbaar op telefoonnummer:  06-10485931. Je kan ook contact opnemen via de mail: valkzeilen AT wsvdrachtenveenhoop DOT nl

THEMA-WORKSHOPS:

Stilliggend én varend hijsen en strijken / mast strijken en zetten: 19 mei 2022.

Snel en veilig kunnen hijsen en strijken met een gaffeltuig. Wat is nu precies de volgorde? Hoe doek ik een grootzeil netjes op zonder dat het op de kuipvloer valt en vies wordt. Waar is die kraanlijn eigenlijk voor? En voor de beginnende toerzeilers: Hoe strijk ik veilig en vlot de mast om onder die vaste brug door te komen?

Onder zeil afvaren van- en aankomen aan hogerwal en lagerwal: 2 juni 2022.

Motor stuk of benzine op? Of gewoon geen zin om dat lawaaiige ding aan te slingeren? Geen probleem: Ook zeilend kun je prima (en misschien nog wel makkelijker) overal afvaren en aankomen. Hoe doe je dat dan? Daar is deze workshop voor.

Stilliggend en varend reven en ontreven / gijen 9 juni 2022.

Met dikke wind het water op: Héérlijk ! Maar hoe leg je vlot en netjes riffen in het grootzeil ? En wat, als tijdens het varen de wind fors toeneemt?  Hoe kan je dan ook zeilend een (extra) rif zetten? Of eruit halen ? In deze workshop komt dat aan bod.

Manouvreren met de motor en sturend bomen: 23 juni 2022.

Zelfstandig varen betekent ook gecontroleerd en netjes op de motor kunnen afvaren, aankomen en de boot controleren tijdens het hijsen en strijken. Dit kan natuurlijk ook met een vaarboom!  Met beide mogelijkheden gaan we in deze workshop aan de slag.

Ankeren en aan- en afmeren: 7 juli 2022.

Even zwemmen tijdens het zeilen, een dutje in de zon, of de boot stilleggen voor een reparatie: In deze workshop gaan we met de ‘spijker’ aan de slag. Hoe kom je (zeilend) voor anker, en hoe ga je weer anker-op?  En hoe gebruik je een anker om aan te komen bij een ontoegankelijke wal om een overboord gewaaide pet te ‘redden’ ? Bij deze anker-workshop gaan we het allemaal doen.

Zeiltrim en boottrim: 8 september 2022.

Zeilen wordt nog leuker als je boot zó getrimd is dat-ie sneller en beter zeilt en prettiger op het roer ligt. Maar hoe trim je een Valk? En hoe merk je dat wát je trimt een verbetering of een verslechtering is? Dat is waar deze workshop over gaat.

Kosten

Om deel te nemen moet je lid zijn van de vereniging. Kosten lidmaatschap: € 49,50 per jaar (2022). Daarnaast wordt er een bijdrage van € 20,- per lesavond gevraagd.

19.9
44.201.95.84