Suppen! Stand Up Paddling!

Op het kabbelende water, tussen ruisende rietpollen. Alleen of met een groep. Suppen betekent je ontspannen over het water voortbewegen in de buitenlucht. Suppen is de snelst groeiende watersport van dit moment en geschikt voor jong en oud. Staande op een supboard beweeg je je voort met een peddel. Bij WSV Drachten-Veenhoop leer je suppen van gecertificeerde instructeurs.

Beginners

Altijd al willen leren suppen? Na drie lessen heb je de beginselen onder de knie. We werken in groepen van maximaal acht cursisten, waarbij je gebruik maakt van een board van de vereniging. Heb je vragen over het suppen of de cursus mail dan naar: suppen AT wsvdrachtenveenhoop DOT nl

Gevorderden

Wil je verder werken aan je techniek? Dan is deze cursus iets voor jou! Ook hier werken we in groepen van maximaal acht cursisten en maken we gebruik van de boards van de vereniging. In 2020 starten we vooral met cursussen voor beginners, in 2021 willen we ook cursussen voor gevorderden aanbieden.

Techniek en conditie

Wil jij wekelijks trainen en werken aan je techniek en conditie? Dat kan ook onder begeleiding van een instructeur. Voor je het weet doe je een grotere tocht of doe je mee aan de elfstedensuptocht! Hiermee starten we in 2021.

Tochten

In de zomer organiseren we één keer per maand een suptocht, bijvoorbeeld naar het centrum van Drachten of naar Opeinde, hierbij vaart een volgboot mee en is er een drankje na afloop.

Clinics

Vind je het leuk om met vrienden of collega’s kennis te maken met de mogelijkheden van het suppen?  Dan kan dat! Onder leiding van een of twee instructeurs en met gebruikmaking van supboards van de vereniging gaan we een uur aan de slag. We werken ook hier met groepen van maximaal acht mensen. Voor meer informatie: clinics AT wsvdrachtenveenhoop DOT nl

Kosten

Misschien goed om te weten: de vereniging kent een gezinslidmaatschap. Dat wil zeggen dat als iemand lid is of wordt, danook de eventuele partner en eventuele kinderen recht hebben op de kortingen die voor het lid  gelden. Dus ook bij activiteiten als zeillessen en cursussen vaarbewijs. Kosten lidmaatschap 46 euro per jaar.

Beginners, 3 lessen van een uur, met gebruik board van de vereniging.
Leden € 35,- en niet leden € 50,-

Gevorderden, 3 lessen van een uur, met gebruik board van de vereniging.
Leden € 35,- en niet leden € 50,-

Trainingskaart voor 10 lessen van een uur, techniek en conditie, met gebruik eigen board.
Leden € 75,- en niet-leden € 110,-

Deelname aan suptocht van ongeveer anderhalf uur, met gebruik eigen board, er vaart een volgboot mee er is een drankje na afloop.
Leden € 5,- en niet-leden € 15,-

Clinics: voor maximaal 8 personen.
Kosten € 160,- met gebruik boards van de vereniging

Onze Instructeurs

Onze instructeurs en zijn gecertificeerd door het Nederlands Watersportverbond.

Baukje

Danielle

Joke

Jordy

Marielle

Voorwaarden en afspraken

Voorwaarde om deel te kunnen nemen is dat je moet kunnen zwemmen en medisch fit genoeg moet zijn om het suppen te beoefenen. Als je zwanger bent is het niet mogelijk om deel te nemen aan de cursus. Je neemt deel op eigen risico. Mail bij twijfel even naar: suppen@wsvdrachtenveenhoop.nl

Neem geen waardevolle spullen mee op de sup, het zou zonde zijn als je deze zou verliezen.

Suppen is een buitensport welke op het ogenblik in het licht van de coronamaatregelen goed beoefend kan worden. We hebben afspraken gemaakt hoe wij als vereniging met betrekking tot het suppen hiermee omgaan. Bij het begin van de curus ontvang je de dan geldende afspraken.

Data cursussen voor beginners

Hieronder staat een overzicht van de cursussen waarvoor je je kunt inschrijven. Het maximale aantal deelnemers voor een cursus is acht, het minimale aantal is vier deelnemers. Elke deelnemer moet zich apart inschrijven middels een eigen inschrijvingsformulier. Zodra zich voldoende mensen voor een cursus hebben ingeschreven krijg je bericht dat de cursus doorgaat. Deelname gaat op volgorde van inschrijving. Mocht een cursus vol zijn dan krijg je van ons bericht, zodat je je misschien voor een andere cursus kunt inschrijven.

Dinsdagavond, instructeur Joke Dijkstra

1. 19.30 tot 20.30

- Cursus 1.1 Op 16, 23 en 30 juni                                  Cursus 1.1 is vol

- Cursus 1.2 Op 7, 14 en 21 juli                                      Cursus 1.2 is vol

- Cursus 1.3 Op 28 juli en 4 en 11 augustus

- Cursus 1.4 Op 18 en 25 augustus en 1 september

- Cursus 1.5 Op 8, 15 en 22 september

Woensdagavond, instructeurs Baukje Burggraaff en Marielle Zaagman

2. 18.30 tot 19.30 Baukje Burggraaff

- Cursus 2.1 Op 17 en 24 juni en 1 juli.                         Cursus 2.1 is vol.

- Cursus 2.2 Op 5, 12 en 19 augustus

- Cursus 2.3 Op 26 augustus en 2 en 9 september

3. 20.00 tot 21.00 Mariëlle Zaagman

- Cursus 3.1 Op 24 juni en 1 en 8 juli.                            Cursus 3.1 is vol