Deelboot

Voor leden van WSV Drachten - Veenhoop is het mogelijk om mee te doen aan de Deelboot Valken. De vereniging bezit drie Polyvalken die heel geschikt zijn om een dagje mee te varen. Ze zijn ervoor gemaakt om makkelijk te kunnen zeilen en zijn bijna onderhoudsvrij.

Naast dat de boten gebruikt worden om zeilles voor volwassenen te geven, kunnen leden de boten ook gebruiken wanneer ze zelf willen zeilen.

We hanteren daarvoor het deelboot principe. Als deelboot deelnemer betaal je een vast bedrag per jaar (2020: € 200,-). Er kunnen maximaal 20 mensen meedoen voor de drie boten. Je mag zo vaak als je wilt een Valk meenemen. Omdat er meerdere boten zijn is er een grote kans dat er een boot beschikbaar is. Op de website staat een planningspagina waarop de deelnemers kunnen invullen wanneer ze gebruik willen maken van één van de Valken. Je kunt daarop ook zien of de boten beschikbaar zijn of al besproken.

Als deelnemer aan het project wordt er wel van je verwacht dat je af en toe help bij het beperkte onderhoud. Natuurlijk zijn er bij het samen delen van de boten wat organisatorische afspraken nodig. Dat willen we echter tot een minimum beperken. Als iedereen zijn gezonde verstand een beetje gebruikt moet dat kunnen.

De valken liggen aan de achterkant van de steiger van de WSV bij het clubhuis. Daar moeten ze in principe ook weer terugkomen. De Valken zijn volledig uitgerust voor een dag zeilen:

Inventaris

Grootzeil             Meerpin

Rolfok.                 Mik

Zeilkleed.            Anker

Vaarboom.          Ankerbol

2 x stootwil.        Ankerlijn

3 x landvast.       Toeter

Jaaglijn.               Dweil

Hoosvat.              Peddel

Buitenboordmotor

Als je een buitenboordmotor wilt gebruiken dan kan dat ook. De watersportvereniging heeft verschillende Buitenboordmotoren die normaliter voor de volgboten van het jeugdzeilen gebruikt worden maar ze passen ook achter een Valk.

Afmetingen Valk                   Zeiloppervlak               Hoogte

Lengte 6,65 m.                    Grootzeil 12 m2.         Gestreken mast 1,0 meterBreedte 2,00 m

Diepgang 0,85 m                 Fok 6,5 m2.                 Staande mast 6,5 meter

Gewicht 550 kg                   Met gaffel 8 meter