Watersportvereniging Drachten-Veenhoop

Deelboot

Voor leden van WSV Drachten - Veenhoop is het mogelijk om mee te doen aan de Deelboot Valken. De vereniging bezit vier Polyvalken die heel geschikt zijn om een dagje mee te varen. Ze zijn ervoor gemaakt om makkelijk te kunnen zeilen en zijn bijna onderhoudsvrij.

 

Naast dat de boten gebruikt worden om zeilles voor volwassenen te geven, kunnen leden de boten ook gebruiken wanneer ze zelf willen zeilen.

 

We hanteren daarvoor het deelboot principe. Als deelboot deelnemer betaal je een vast bedrag per jaar (2024: € 200,-). Er kunnen maximaal 24 mensen meedoen voor de vier boten. Je mag zo vaak als je wilt een Valk meenemen. Omdat er meerdere boten zijn, is er een grote kans dat er een boot beschikbaar is. Op de website staat een planningspagina waarop de deelnemers kunnen invullen wanneer ze gebruik willen maken van één van de Valken. Je kunt daarop ook zien of de boten beschikbaar zijn of al besproken.

 

Als deelnemer aan het project wordt er wel van je verwacht dat je af en toe help bij het beperkte onderhoud. Natuurlijk zijn er bij het samen delen van de boten wat organisatorische afspraken nodig. Dat willen we echter tot een minimum beperken. Als iedereen zijn gezonde verstand een beetje gebruikt moet dat kunnen. 

 

Aanmelden als deelbootgebruiker.

Wil je deelnemer worden van onze deelboten en op die manier een Valk tot je beschikking willen hebben, meld je dan aan. Dat kan door als lid in te loggen op het interne gedeelte van onze website (mocht je je gebruikersnaam en/of wachtwoord niet weten dan kun je die bij het inloggen opvragen). Je kunt dan bij 'Deelboot Abonnement' aangeven dat je je lidmaatschap wilt uitbreiden met het gebruik van een deelboot.

 

Het reserveren van een deelboot.

Via de website is het mogelijk om een deelboot te reserveren. Daarvoor moet je eerst inloggen op het interne ledengedeelte van de website: Login leden | Watersportvereniging Drachten-Veenhoop - Drachten (wsvdrachtenveenhoop.nl)

 

Mocht je je gebruikersnaam en/of wachtwoord zijn vergeten dan kun je deze bij het inloggen opvragen. Daarbij moet je het mailadres gebruiken waarmee je als lid staat ingeschreven (dat is het mailadres waarop je ook onze nieuwsbrief ontvangt). Naar dat adres zal je gebruikersnaam en/of wachtwoord verzonden worden.

 

Als je bent ingelogd klik je op
'Deelbootreserveringen > wijzig je reserveringen'.

Je krijgt dan een overzicht waarin je per boot de te reserveren dagdelen kunt zien.

Wil je je eigen reservering toevoegen klik op 'reserveringskalender

Klik op de gewenste datum en klik op de dagdelen die je de boot wil meenemen

 

Boten en dagdelen
We hebben drie deelboten. Het is mogelijk om een boot per dagdeel te reserveren: 

  • Ochtend: van zonsopgang tot 12.30 uur
  • Middag: van 12.30 tot 17.30 uur
  • Avond: vanaf 17.30 

We werken met dagdelen, waardoor het mogelijk is dat bijvoorbeeld een boot overdag door iemand wordt gebruikt en in de avond weer door iemand anders. Op deze manier worden de deelboten optimaal gebruikt.  

Het is natuurlijk ook mogelijk om meerdere dagdelen per dag te reserveren, bijvoorbeeld als je een hele dag wilt zeilen. 

 

Hoewel de boten voor het reserveringssysteem genummerd zijn, heeft dat geen betekenis voor de praktijk.
Je neemt gewoon de boot die op dat moment vooraan ligt.

 

Reserveringskalender: overzicht

Per datum kun je zien: 

  • Wit: alle boten zijn op alle dagdelen vrij beschikbaar
  • Groen: op deze dag zijn in elk geval een of meerdere dagdelen door het betreffende ingelogde lid gereserveerd (groen), eventueel andere dagdelen (wit) zijn nog vrij om te reserveren.
  • Grijs: op deze dag zijn er reserveringen door andere leden, maar zijn er ook nog dagdelen vrij om te reserveren
  • Rood: alles bezet op deze dag zijn alle dagdelen door andere leden gereserveerd
  • Ook kan het zijn dat een boot niet beschikbaar is omdat deze door de vereniging is gereserveerd voor een zeilles of evenement.

Reserveringskalender: reserveren
Door een datum in de kalender aan te klikken zie je welke dagdelen per boot wel/niet gereserveerd zijn. Je kan een boot per dag reserveren, waarbij je het aantal dagdelen voor die dag kunt aangeven. Wil je een dagdeel reserveren dan vink je het betreffende dagdeel aan en klikt vervolgens op ‘opslaan’.  

 

Reserveringskalender: mijn reserveringen

Via 'Mijn  reserveringen’ krijg je een overzicht van de reserveringen die je hebt gedaan.

Door het groene potloodje aan te klikken kun je je reserveringen bewerken.

Via het rode kruisje kun je jouw reservering snel wissen.

 

Zeillessen of evenementen van de vereniging
Zeilactiviteiten van de vereniging gaan altijd voor. Op de reserveringskalender zie je dan dat er al één of meerdere boten besproken zijn. Mocht het zo zijn dat de boten nodig zijn terwijl jij graag wilt varen neem dan zelf even contact op met Jan Kampherbeek 06-5162022 Het kan bijvoorbeeld zijn dat de boot wel gereserveerd is voor de les maar er weinig cursisten zijn. Het zou dan zonde zijn als een boot niet gebruikt wordt terwijl dat wel kan.

 

Andersom kan theoretisch ook. We hebben de boot nodig voor een activiteit maar je hebt hem gereserveerd. Dan nemen wij contact op.

 

Waar liggen de Valken

De Valken liggen aan de steiger van de WSV bij het clubhuis. Daar moeten ze in principe ook weer terugkomen.

 

Inventaris

De Valken zijn volledig uitgerust voor een dag zeilen:

Grootzeil             Meerpin

Rolfok.                 Mik

Zeilkleed.            Anker

Vaarboom.          Ankerbol

2 x stootwil.        Ankerlijn

3 x landvast.       Toeter

Jaaglijn.               Dweil

Hoosvat.              Peddel

 

Buitenboordmotor

Als je een buitenboordmotor wilt gebruiken dan kan dat ook. De watersportvereniging heeft verschillende buitenboordmotoren die normaliter voor de volgboten van het jeugdzeilen gebruikt worden maar ze passen ook achter een Valk. 

 

Afmetingen Valk                   Zeiloppervlak               Hoogte

Lengte 6,65 m.                    Grootzeil 12 m2.         Gestreken mast 1,0 meterBreedte 2,00 m                    

Diepgang 0,85 m                 Fok 6,5 m2.                 Staande mast 6,5 meter

Gewicht 550 kg                   Met gaffel 8 meter

Ballast 1500 kg

Voor meer informatie over de deelboten: jan AT wsvdrachtenveenhoop DOT nl 06-51602022


Kijk in de Kalender » voor onze activiteiten!#development
35.1
1109
27
3.239.11.178