Lezingen

We zijn al bezig met voorbereidingen voor thema middagen van het winterseizoen van 2020/2021. Zijn er thema’s die je interessant vindt laat dat vooral weten. Of wil je misschien zelf een lezing geven, bijvoorbeeld over een mooie boottocht die je hebt gemaakt?

Vanaf 14.30 uur is er een inloop, we beginnen om 15.00 uur, de presentatie duur maximaal een uur en na afloop kun je onder het genot van een drankje nog even gezellig napraten.

21 Februari: De wedstrijdwereld van het Skûtsjesilen

Wat zijn nu precies de wedstrijdregels van het Skûtsjesilen? Wat gebeurt er bij het palaver? Hoe worden de boeien voor de wedstrijd uitgezet? Wat is het verschil tussen een gewone start en een wal- of sleepstart en vooral: hoe kom je in een goede positie? Heb je voorrang, neem je voorrang of geef je het? Wat is een goede tactiek, waar kijk je naar? Wat zijn toch die lastige situaties rond de boeien? Wanneer hijs je de protestvlag en wanneer trek je die mogelijk weer in?

Geale Tadema, schipper van het Skûtsje ‘it doarp Eastermar’ en wedstrijd zeilend in de IFKS-klasse A, neemt ons mee in de boeiende wedstrijdwereld van het Skûtsjesilen, zodat u langs de kant of thuis straks nog beter de wedstrijd kunt volgen.

21 maart: De Marrekrite

De Marrekrite heeft als doel de recreatie in Friesland zo goed mogelijk te ondersteunen. Onder andere door op water en land voorzieningen aan te leggen en te onderhouden. Zo is er 40 km aan gratis aanlegplaatsen op 300 verschillende plekken en zijn er meer dan 100 marboeien. Daarnaast verzorgt de Marekrite ook het beheer en onderhoud van 2.750 km fietsnetwerk en 2.300 km wandelnetwerk in Friesland.

Lourens Touwen, directeur van de Marrekrite, vertelt ons graag over het huidige werk van de Marrekrite en de toekomstige ontwikkelingen. Onze watersportvereniging gaat ook de wimpels van De Marrekrite verkopen, voor leden zelfs met korting, dus als u 21 maart aanwezig bent kunt u meteen de wimpel voor het nieuwe seizoen aanschaffen.

15.7
3.234.250.24