Met je motorboot heerlijk het water op!

Houd je van water? Van varen met je motorboot op de heerlijke meren en wateren die ons land zo rijk is? Ook voor alle liefhebbers van de gemotoriseerde watersport is WSV Drachten-Veenhoop de vereniging bij uitstek. Wat wij voor je kunnen betekenen:

Overweeg je een motorboot aan te schaffen? Onze leden kunnen een ochtend of middag meevaren. Je kunt dan vragen stellen en ook kun je ervaring opdoen.

Wil je met een ervaren lid mee het water op? Wij bieden mensen die net een motorboot hebben gekocht de mogelijkheid dat een ervaren lid van onze vereniging een keer meevaart.  Zo kunnen we bijvoorbeeld het aanleggen en wegvaren in de praktijk oefenen.

Voor leden zijn hieraan geen kosten verbonden. Niet lid? De kosten aan deze mogelijkheid bedragen € 50,- per dagdeel. Informatie en aanmelden: djurre AT wsvdrachtenveenhoop DOT nl

Er is een commissie motorbootvaren die bovenstaande activiteiten coördineert. Djurre Botenga is vanuit het bestuur hiervoor contactpersoon. Meer informatie: mail djurre AT wsvdrachtenveenhoop DOT nl of telefoon 06-51058801

Activiteiten

Als WSV Drachten-Veenhoop hebben we ieder jaar meerdere activiteiten in petto. Onze nieuwe clubgebouw is een gezellige ontmoetingsplaats voor al onze watersporters.

Wat kun je van ons verwachten?

• Voor de leden met een motorboot organiseren wij onder andere de driedaagse Pinkstertocht. Voor meer informatie zie bij Pinkstertocht.
  • Ook organiseren we de cursussen vaarbewijs 1 en 2 en cursus kustnavigatie. Voor meer informatie: link naar cursussen. Bij voldoende belangstelling geven we eveneens de praktische cursussen dieseltechniek en elektrotechniek.
  • In het winterseizoen houden we lezingen, waarbij leden bijvoorbeeld vertellen over een door hen gevaren tocht en kan een uitwisseling van ervaringen plaats vinden.
  • Ook is er het winterseizoen een klaverjasavond voor watersporters, veel motorbootvaarders doen daar aan mee.

Wil je een vraag stellen of heb je een leuk reisverslag om te delen? Op onze website kunnen onze leden via de ledenlogin op een vragenforum vragen stellen en informatie uitwisselen. Hier kun je bijvoorbeeld een verslag van een gevaren tocht plaatsen maar ook is hier ruimte voor praktische tips.

Pinkstertocht

Elk jaar organiseren we als vereniging de Pinkstertocht. De tocht staat open voor leden en niet-leden. Op vrijdagavond is er een samenzijn in het clubgebouw waar de boten kunnen aanleggen op onze steiger. Op zaterdagochtend vindt er een gezamenlijk ontbijt plaats in het Roefke (clubgebouw: Gasterdjip 5, 9213VP De Wilgen). De tocht gaat naar een van tevoren afgesproken bestemming. Hier is een activiteit georganiseerd. Ook nuttigen we hier een warme maaltijd of organiseren we een BBQ. Maandag varen we weer terug en sluiten het weekend af in het clubgebouw.

Einde Seizoentocht

Door de maatregelen rondom corona kon dit jaar de Pinkstertocht niet doorgaan. We hebben nu voor het najaar een tocht gepland, onder voorbehoud. Vrijdagavond  18 september meren de boten af bij ons nieuwe clubhuis en beginnen we met een gezellige avond in het Roefke. Zaterdagochtend 19 september wordt er een uitgebreid ontbijt opgediend in het Roefke, waarna we vertrekken voor een puzzeltocht, met als eindbestemming?????. Als iedereen daar is gearriveerd is er een BBQ of een etentje, afhankelijk van de dan geldende maatregrelen van het RIVM. Zondag 20 september vertrekken we weer, en sluiten de dag af met een lunch in het Roefke. En gaan we vast plannen maken voor de pinkstertocht van 2021!

Data, kosten en inschrijving

Einde Seizoentocht: 18, 19 en 20 september 2020

Data 2021: vrijdagavond 21 mei tot en met maandagmiddag 24 mei

De bijdrage aan de Pinkstertocht bedraagt voor leden € 25- en voor niet-leden € 35,-