Watersportvereniging Drachten-Veenhoop

Terug naar Nieuwsbrief / Archief

18.09.2020
Nieuwsbrief 3 2020

26 nieuwe leden!

Dit jaar hebben we al 26 nieuwe leden mogen verwelkomen! Mede dank zij ons nieuwe clubhuis, het aanbod van activiteiten en de website, groeien we voor het eerst sinds jaren weer in ledenaantal. 
Het lidmaatschap bedraagt 46 euro, het is een gezinslidmaatschap omdat alle gezinsleden die op hetzelfde adres wonen meeprofiteren van de voordelen van het lid zijn. Graag willen we verder groeien. Wie lid wordt na 1 oktober krijgt voor de resterende maanden 50% korting op het lidmaatschap en na 1 december 25%. Het lidmaaschap voor 2021 is in de laatste ledenvergadering vastgesteld op 47,50.

Ook lid worden? www.wsvdrachtenveenhoop.nl/registreren

Jeugdzeilen

Het jeugdzeilseizoen is voorbij. We hebben het seizoen afgesloten met een spannende nachtspeurtocht voor de Optimistenzeilers. Met de motorboten moest een ontvoering van een instructeur worden opgelost. De jeugdzeilers hebben de tocht zelf uitgezet en waren actief op de posten. Voor het eerst konden we ook onze Valken gebruiken als post. Dat gaf weer nieuwe mogelijkheden.

Op zondag zijn zeilwedstrijden voor de jeugd gehouden in samenwerking met jeugdwedstrijdzeilen.nl 

Ook de Drachtster Courant besteedde er aandacht aan: Jeugdzeilen in Drachster courant

Suppen

Maar liefst 91 mensen hebben de Cursus Suppen voor beginners gevolgd. Een aantal van hen heeft ook deelgenomen aan de suptochten in september. We zijn al aan het nadenken over volgend jaar, naast de cursus voor beginners komt er ook een vervolgcursus. De suptochten en het gebruik van boards willen we verder uitwerken, evenals het aanbieden van clinics. Ook denken we na over een suples 'ouder-kind' en of we wat kunnen ontwikkelen voor kwetsbare doelgroepen. Via de nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte. Ook aan de uitkomsten van de enquête Suppen besteden we de volgende nieuwsbrief aandacht aan.

Skjin wetter

Van 26 september tot en met 3 oktober is het tijd voor Skjin Wetter! In zes Friese gemeenten worden er dan schoonmaakacties georganiseerd.

In de Friese wateren ligt veel afval. Zo vind je er veel oude fietsen, blikjes, verpakkingen en andere objecten die onder water verstopt liggen. Tijdens Skjin Wetter gaat de Friese Milieu Federatie samen met de Friese gemeenten, verenigingen en vrijwilligers op proberen zoveel mogelijk afval uit het water te vissen!.skjin wetter

WSV Drachten- Veenhoop gaat op en rond het Diepe Gat aan de slag om het water schoon te maken. Op zaterdagmiddag  26 september doen we weer mee, met verschillende andere Drachster verenigingen (van duikvereniging tot hengelsportvereniging) zetten we ons in om het water in Smallingerland schoon te houden. Als watersportvereniging dragen we daar aan bij.  We zoeken nog vrijwilligers die op die zaterdagmiddag mee willen helpen. We starten rond 13.00 uur en verwachten uiterlijk 16.00 uur weer terug te zijn.

Doe jij ook mee? Meld je dan aan bij Jan Kampherbeek: jan@wsvdrachtenveenhoop.nl
 

RABO SUP Clubsupport

Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw hulp en stem rekenen? Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

Een club is zoveel meer dan een club. Het is de plek waar de buurt samenkomt, waar je iedereen kent, waar je jezelf kunt zijn en waar we elkaar en de buurt sterker maken.

Met Rabo ClubSupport biedt Rabobank kennis, hun netwerk en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Om deze clubs sterker te maken, voor nu en in de toekomst. Help jij jouw club haar doel te behalen? 

Als lid van de Rabobank bepaal jij namelijk welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Kortom: jouw stem is geld waard. Goed voor de club & geweldig voor de buurt.

Vanaf 5 oktober tot 25 oktober kun jij als lid van de Rabobank jouw stem uitbrengen op clubs en verenigingen uit jouw buurt. In november is de Finale en vinden de uitreikingen van de Rabo ClubSupport plaats. 

Winterprogramma

Van oktober tot en met april willen we 1 keer per maand op zondagmiddag een lezing of gezellige activiteit organiseren. Dit allemaal met in acht neming van de afspraken en mogelijkheden met betrekking tot het COVID-virus. Voor de januari, maart en april staan onder voorbehoud drie lezingen gepland. Mocht u suggesties hebben of zelf een lezing willen houden stuur dan even een mail naar info@wsvdrachtenveenhoop.nl 

We zoeken een paar enthousiaste mensen die het winterprogramma willen coördineren: onderwerpen lezingen en sprekers zoeken en/of andere activiteiten bedenken, bijvoorbeeld een kennisquiz of een middag met muziek. Het werk valt reuze mee, de bezetting van de kantine wordt door anderen gedaan en je hoeft ook niet altijd zelf aanwezig te zijn. Als iedereen binnen de vereniging wat wil doen is er veel mogelijk. Iets voor jou? Voor meer informatie bel of mail met Frans van der Burg: 06-38701497 of info@wsvdrachtenveenhoop.nl 

Klaverjassen: start 9 oktober

Houd je van zeilen, bootje varen maar ook van klaverjassen? In de winterperiode van oktober tot en met april kun je deelnemen aan het klaverjassen. Wij spelen dan een competitie van zeven keer waarvan de vijf hoogsten tellen. Klaverjassen bij WSV Drachten-Veenhoop, dat betekent:

  • dat de vereniging van je hele inleg leuke prijzen ter beschikking stelt
  • dat er wordt gespeeld volgens het zgn. Amsterdams systeem, dat betekent o.a. dat je de slag van de maat niet hoeft af te troeven
  • dat er niet met het mes op tafel wordt gespeeld
  • dat meedoen belangrijker is dan winnen en gezelligheid voorop staat.

De inleg voor iedereen is 3,50 euro per keer, de volledige inleg wordt omgezet in prijzen.

Data en tijden 2020/2021

9 oktober, 6 november, 12 december, 8 januari, 12 februari, 12 maart, 9 april.

Aanmelden: djurre@wsvdrachtenveenhoop.nl

Klusavond

Als je regelmatig in het clubhuis komt zie je dat er  steeds iets verbeterd is. De verlichting in de berging is beter. Elke tafel heeft nu een eigen lamp etc. Toch blijven er nog wat klusjes liggen. Twee weken geleden hebben we met hulp van vele leden een groot aantal klusjes gedaan. Het scheelt heel veel dat we toen met een redelijk aantal mensen waren. immers vele handen maken ligt werk. Daarom plannen we nog een klusavond. wil je ons helpen komt dan op donderdag 1 oktober vanaf 19.00 naar het clubhuis en steek je handen uit de mouwen.

Cursussen: start 19 oktober

De winter is de tijd om je theoretische kennis bij te schaven. Naast praktijk maakt theoretische kennis het varen niet alleen veiliger maar ook meer ontspannen. Je weet wat je doet en waarom je het doet. Voor sommige watersport onderdelen ( snelle of grote boot) heb je een vaarbewijs nodig.

Als WSV organiseren we daarom verschillende cursussen. Eerst Vaarbewijs 1 in het najaar van 2020 ( eerste avond 19 oktober). aan het begin van het nieuwe jaar Vaarbewijs 2 en tot slot theoretisch kustnavigatie.

Wil je mee doen geef je dan op dat kan via: opgave cursussen

Het bestuur stelt zich voor: Dit keer Jan

Binnen het bestuur hou ik me hoofdzakelijk bezig met de jeugdactiviteiten.

Opgegroeid in Makkum aan het IJsselmeer. Daar ik heb leren zeilen en varen. Niet door les te krijgen maar vooral door veel fout te doen. Als je niet zeilend terug kon komen kwam je maar roeiend terug. Natuurlijk heb ik ook veel geleerd door met anderen mee te varen en af te kijken. Een prima manier om te leren varen, al kost het wel veel tijd.Naast zeilen werd er veel meegevaren op verschillende visserschepen. Na de HAVO volgde de zeevaartschool en heb ik een aantal jaren als stuurman gevaren. Toen dat voorbij was heb ik m'n eerste zeiljachtje gekocht. Samen met mijn vrouw Simone, die net zoveel van zeilen houdt, hebben we met dat scheepje veel tochten door en rond Nederland gemaakt. Met drie kinderen werd die boot te klein en omdat we ondertussen naar Fryslan waren verhuisd kwam er een zeeschouw. Ideaal voor binnenwater en wad. Onze drie kinderen zijn dan ook met varen groot gebracht en varen nog steeds vrolijk rond.

Omdat er weinig activiteiten voor jeugd waren binnen de watersportvereniging hebben we met een aantal vrijwilligers het jeugdzeilen opgezet.  Eerst alleen in optimisten maar toen de kinderen wat groter werden ook in jeugdboten. Als je de website van onze vereniging bezoekt zie je veel foto's van de jeugdzeilers en je kunt zien dat daar het plezier vanaf spat.

In het dagelijks leven ben ik bestuurder bij CNV Vakmensen. 

Groeten en tot ziens in ons clubhuis,

Jan Kampherbeek: jan@wsvdrachtenveenhoop.nl 

 

Nieuws

  • Wil je snel een overzicht van de meeste vaarregels en signalen?  Deze vindt je die allemaal bij elkaar op de Vaarbewaarkaart.
     
  • Wist je dat je op onze website ook persoonlijk kunt inloggen? Elk lid heeft een gebruikersnaam en een wachtwoord en kan daarmee inloggen, en bijvoorbeeld de eigen gegevens inzien en wijzigen. Als je op de home-pagina van de website staat klik je op 'Inloggen'. Vervolgens vul je je emailadres in en kun je zowel je gebruikersnaam als je wachtwoord opvragen. Zelf inloggen: www.wsvdrachtenveenhoop.nl

 


#development
30.6
1050
28
44.201.99.222