Watersportvereniging Drachten-Veenhoop

Terug naar Nieuwsbrief / Archief

11.04.2021
Nieuwsbrief 3 2021

Pinkstertocht

Ook dit jaar organiseren we weer de Pinkstertocht, en wel van vrijdagavond 21 mei tot en met maandag 24 mei. De tocht staat open voor leden en niet-leden. Op vrijdagavond komen we samen in het clubgebouw het Roefke. Wie met de boot komt kan aanmeren aan onze steiger, de anderen kunnen de fiets, auto of camper stallen bij of op het parkeerterrein. Zaterdagochtend ontbijten we gezellig met elkaar in het Roefke op 1,5 meter afstand. Daarna varen we met elkaar naar een bestemming, afhankelijk van de mogelijkheden die er zijn ivm Corona.  We kijken wat er open is om ergens te gaan eten of om ergens samen te genieten van een bbq. Misschien dat we zaterdag of zondag nog een excursie kunnen plannen, maar dat hangt af van het RIVM. We zorgen er in ieder geval voor dat we met elkaar een leuk en gezellig Pinksterweekend krijgen! En dat allemaal voor € 27,50.

Dus geef je gauw op: Pinkstertocht

Als jullie nog ideeën hebben wat je graag zou willen doen of zien, laat het horen, stuur een mail: djurre@wsvdrachtenveenhoop.nl of bel even met Djurre: 06-51058801

Suppen

Het supprogramma 2021 staat op de website en inschrijven is mogelijk. Vanaf 17 mei beginnen we met een vervolgcursus van 2 lessen voor mensen die vorig jaar de beginnerscursus hebben gevolgd of mensen die al enige sup-ervaring hebben. 
Naast de cursus voor beginners hebben we nu ook een cursus voor mensen die zich wat onzeker voelen, bijvoorbeeld doordat je wat meer moeite hebt met je evenwicht, je wat ouder bent of omdat je het gewoon erg spannend vindt.
Ook staan er clinics SUP-Balance gepland, laat je daarbij vooral verrassen door de ontspannende werking van de natuur en de rust van het water.

Op donderdagavond hebben we een recreatieve groep, het hele seizoen lekker suppen met een afwisselend programma, plezier staat voorop. De kantine is open, dus na afloop kun je nog gezelig wat drinken op het terras. Het maximum aantal deelnemers is 18, de eerste inschrijvingen zijn al binnen, zorg dat je er op tijd bij bent.

Op vrijdagavond gaan we met een trainingsgroep wekelijks werken aan techniek, snelheid en conditie. Met als doel dat je straks kunt deelnemen aan wat langere tochten. Het is het mogelijk om je eigen board mee te nemen. Ook hiervoor zijn de eerste inschrijvingen al binnen.

Het hele jaar door staan er ook tochten gepland, zowel zomeravondtochten als tochten op  zondagochtend, met na afloop een lunch. En op 4 september hebben we zelfs een dagtocht, waarbij we met Skûtsjes naar de Alde Feanen varen en afsluiten met een barbeque. Ook hiervoor kun je je al inschrijven.

Daarnaast is het mogelijk om clinics op maat aan te vragen, bijvoorbeeld voor een groep vrienden, familieleden of collega's. Er zijn clinics voor Volwassenen, Kinderen en Ouder-Kind.

Kijk voor ons aanbod en inschrijven op de website: www.wsvdrachtenveenhoop.nl

Deelvalken

Een paar Valken hebben (bijna) de hele winter getuigd klaar gelegen en er is regelmatig gebruik van gemaakt. De ene week een stuk op de schaats en de week daarna hetzelfde stuk, met heerlijk weer, per open zeilboot. Het was dit jaar mogelijk!

Toch moet er nog wat gebeuren. Het komende weekend gaan de Valken een weekendje de wal op bij Jachtwerf Bolt. Het onderwaterschip kan dan weer in in de antifouling en de romp gepoetst zodat we weer helemaal klaar zijn voor het nieuwe seizoen.Wil je ook gebruik maken van de Valken? voor € 200,- per jaar ben je deelboot eigenaar en kan je het hele jaar een Valk gebruiken als je wilt zeilen. We hebben er drie, dus is altijd wel één beschikbaar.

Jeugdzeilen

Het Jeugdzeilen gaat weer bijna van start. Ook dit jaar nog op twee avonden in verband met de corona maatregelen. Zo zeilen de jeugdboten (splash, laser etc) op donderdagavond en de Optimisten zeilers op vrijdagavond.

Voor de Optimisten zeilers hebben we met behulp van een aantal sponsoren net 6 nieuwe bootjes aangeschaft. Dat geeft de mogelijkheid om nieuwe zeilers in heel geschikte boten te laten zeilen. De komende weken zullen  de namen van de sponsoren op de bootjes komen. We hebben er nog een paar zonder sponsor. Wilt u ons helpen om nog meer jeugd van de watersport te laten genieten en lijkt het u leuk als er een bootje met de naam van uw bedrijf rondvaart laat het even weten: jan@wsvdrachtenveenhoop.nl 

Er hebben zich meer nieuwe kinderen aangemeld dan we nu plaats hebben er is een wachtlijst. We denken nog na hoe we voor die kinderen ook zeilen mogelijk kunnen maken.

Himmeldei te Wetter

In samenwerking met de "Hearen fan de Feart" zijn we op 1 april het water op geweest om afval uit ons eigen vaarwater te halen. De Hearen fan de Feart hebben de Drachtstervaart schoon gemaakt en de jeugd van de WSV het overige water rond het clubhuis. Ondanks dat we in november ook al zo'n actie hebben gehad is er toch weer ruim 4 m2 afval uit het water gehaald. 

Lees ook het artikel in: De Drachtster Courant

Valkzeilen voor volwassenen

Vorig jaar zijn we begonnen met het aanbieden van lessen: "Valkzeilen voor volwassenen". We hebben op woensdagavond en op zaterdagochtend zeillessen gegeven aan 3 groepen volwassenen.

Ook dit jaar willen we deze lessen weer graag aanbieden. Dit jaar starten we met een proef, waarbij leden zich per les kunnen aanmelden. We kunnen dit pas doen, als de 1,5 meter regel wordt opgeheven. Want met 4 volwassenen in een Valk zeilen op 1,5 meter is een onmogelijke opgave. We weten dus nog niet wanneer deze lessen kunnen starten.

Op woensdagavond bieden we zeillessen aan, aan zeilers van alle niveau's. Op  zaterdagochtend zijn de lessen bedoeld voor de echte beginners. Er wordt op dit moment gewerkt aan een inschrijfpagina voor de Valkzeillessen, waarop leden zich, via de ledeninlog, per les kunnen inschrijven.

Samen met alle Valkzeilinstructeurs hebben we een planning voor dit seizoen gemaakt. De data staan op de kalender. Zodra de lessen coronaproof kunnen starten, wordt inschrijven mogelijk.

Thema-workshops Valkzeilen

Dit jaar starten we met het aanbieden van Thema-workshops Valkzeilen. Leden die zich bepaalde vaardigheden m.b.t. het Valkzeilen eigen willen maken, of erop willen trainen, kunnen zich aanmelden voor deze workshops.

De thema's die wij bedacht hebben zijn:

  • Afvaren en aankomen aan hogerwal (zonder motor)
  • Manouvreren met de motor en sturend bomen 
  • Stilliggend én varend hijsen en strijken en mast strijken en zetten 
  • Stilligend én varend reven en ontreven en gijpen 
  • Ankeren en aan- en afmeren
  • Zeiltrim en boottrim.

Alle workshops staan op de kalender vermeld. Zodra de workshops coronaproof gegeven kunnen worden, kun je je hiervoor inschrijven. Er kunnen maximaal 12 personen meedoen.


#development
36.3
1030
28
44.201.99.222